Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A hevítőrudak miben különböznek az E-cigitől?

A hevítőrudak miben különböznek az E-cigitől?

Gyakran keverik össze az emberek a nikotinmentes hevítőrudakat az e-cigivel. Pedig sok mindenben különböznek. Cikkünkben megmutatjuk, ha még nem próbáltad vagy csak tervezed kipróbálni a hevítőrudat, miért más. Olvasd tovább....

A dohányzás és a heets.

Sokszor hallottátok már bizonyára, hogy a dohányzás mennyire ártalmas és káros. Első körben megnézzük, hogy miért is lehet jobb alternatíva a hevített dohány, mint maga a cigaretta.

A dohányzás során, amikor meggyújtjuk a cigarettát, ami akár 900 Celsius fokon is égetheti a dohányt, olyan káros vegyi anyagok szabadulnak fel, amit belélegezve ártunk magunknak és a környezetünknek. A cigarettában rejlő nikotin pedig komoly függőséget képes okozni. Együttesen pedig kifejezetten károsak szervezetünkre. Nem véletlen, hogy a halálokok között vezető szerepet kapott. Felelős a szív- és érrendszeri megbetegedésekért, a potencia zavarokért, a ráncokért, a bőrszárazságáért, a bőr és fogak elszíneződéséért és sorolhatnánk még mikért, de azt itt ebben a cikkünkben már kifejtettük.

Inkább visszatérve nézzük, miben más a hevített dohány, mint a cigi. A legfontosabb és legalapvetőbb eltérés, hogy a hevítőrudakat nem szabad meggyújtani. Ezekhez a mini rudacskákhoz speciális hevítőkészülékekre van szükség, amik körülbelül 350 Celcius fokra hevítik a dohányt. Nem keletkezik égéstermék, füst, nem szabadulnak fel káros vegyi anyagok. A heets nikotintartalmán kívül mondhatjuk, hogy ezáltal kevésbé káros már, mint a hagyományos cigaretta. Nem okoz kellemetlen leheletet, nem lesz büdös a kezünk, hajunk, ruhánk.

Nyilván a nikotintartalma miatt a hevített dohány ugyan úgy függőséget okozhat, ebből kifolyólag általában dohányboltokban kapható.

Miben különbözik az e-cigitől a heets vagy hasonlóak?

Az e-cigi vagy elektromos cigi nem a dohányt hevíti, hanem egy nikotintartalmú liquidet. Minden fajta ízesítésben kapható már, ahol már nem is a dohány íz a domináns. A leszokáshoz abból a szempontból nem tud hozzájárulni, hogy tartalmaz nikotint, így mondhatjuk, hogy kevésbé ártalmas, mint a hagyományos cigaretta, de még mindig ott van az a fránya nikotin.

A hevített dohánnyal ellentétben, ami ténylegesen dohányt tartalmaz talán a praktikussága, ami miatt van hasonlóság a két termék között. Mind a kettő zsebben elfér és egy kis elektromos készülék kell hozzá. Az egyik hevíti a dohányt a másik pedig a liquidet. A másik hasonlóság pedig, hogy mind a kettő tartalmaz nikotint valamilyen formában.

Mi van akkor, ha már tényleg szeretnél leszokni a nikotinról is?

Amikor az elhatározás megszületett és elég motiváltnak érezzük magunkat, hogy egy új dolgot próbáljunk ki és nem rettenünk meg a változástól, de dohányzás mozdulata még mindig fontos a reggeli kávé mellé vagy ha kicsit stresszesebb helyzetbe kerülünk vagy nem szeretnénk kimaradni a munkahelyi pletykákból. Természetesen az egészségesebb életmód mindig áldozattal jár, de megérhet egy próbát.

A különböző nikotinmentes hevítőrudak megoldást nyújthatnak a szeánsz megtartásában. Ezek a hevítőrudak tea levél alapúak, nem tartalmaznak dohányt, kátrányt, nikotint. Egy innovatív alternatíva a mozdulat fenntartásához káros anyagok nélkül. Ugyan úgy hevítőkészülékkel használhatóak, amit bármelyik dohányboltban beszerezhetsz mellé. Szerencsére a nikotinmentes hevítőrudakat bárhol megvásárolhatod és legyél karakteresebb ízvilágú, mentolos vagy gyümölcsös, megtalálhatod a neked valót. Rengeteg ízvariációban elérhetőek.

Ha mégis maradtak benned kételyek és nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd, szívesen segítünk. Lépj velünk kapcsolatba.